Η Κάρτα σας

Cart empty

 

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας. Εδώ θα ενημερωθείτε αναλυτικά για τις υπηρεσίες που μπορούμε να σας προσφέρουμε:

  • Pet Shop
  • Professional Grooming

Ταραντούλες

Πριν αγοράσουμε οποιαδήποτε ταραντούλα  πρέπει να μάθουμε, το είδος της.  Αυτό το κάνουμε διότι υπάρχουν πολλά και διάφορα είδη ταραντούλας, που το κάθε ένα ανάλογα την προέλευσή του χρειάζεται και διαφορετικές συνθήκες διαβίωσης. Για τους αρχάριους προτείνονται τα είδη brachypelma που είναι ήρεμα ζώα, με όμορφα χρώματα και δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις σε θέμα υγρασίας και θερμοκρασίας.

Οι ταραντούλες δεν χρειάζονται ιδιαίτερα μεγάλο χώρο, αφού το περισσότερο διάστημα της ζωής τους στη φύση το περνούνε μέσα και γύρω από μία φωλιά. Οπότε, προτιμούμε ένα τερράριο λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος ενός κουτιού παπουτσιών. Αυτό βοηθά τη ταραντούλα να προσαρμοστεί στο χώρο χωρίς να στρεσσάρετε βηματίζοντας συνεχώς, όπως θα έκανε σε ένα μεγάλο τερράριο.

Στα είδη που δεν χρειάζονται πολύ υγρασία προτιμούμε σαν υπόστρωμα το χούμους ή χώμα χωρίς φυτοφάρμακα και λιπάσματα. Σε κάποια είδη χρησιμοποιούμε φυσικό χώμα αφού έχει παρατηρηθεί απο πολλούς αλλά και από παλιούς έμπειρους στο εξωτερικό εκτροφείς ότι δεν προκαλεί προβλήματα στην υγεία των ζώων. Χρειαζόμαστε αρκετό πάχος χώματος (8-20 εκατοστά) ώστε να μπορεί η ταραντούλα να σκάψει και να δημιουργήσει μία φωλιά. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε μία πέτρα με φυσική κοιλότητα ή ένα ξύλο, ούτως ώστε να μπορεί να κρυφτεί εκεί κατά τη διάρκεια της ημέρας διότι είναι νυχτόβια ζώα. Επίσης είναι καλό να τοποθετήσουμε στο χώρο μας το τερράριο σε σημείο που δεν χτυπά ο ήλιος. Να μην στεγάζουμε ποτέ δύο ή περισσότερες ταραντούλες μαζί γιατί κανιβαλίζουν τρώγοντας η μία την άλλη...

Στο τερράριο πρέπει να τοποθετήσουμε ένα χαμηλό πιατάκι με νερό το οποίο θα είναι πάντα γεμάτο από όπου θα ξεδιψά η αράχνη μας. Πολλοί petshopάδες λένε στους αγοραστές να βάζουν μέσα στο πιατάκι σφουγγάρι ή βαμβάκι. Αυτό όμως είναι λάθος διότι δεν μπορεί η αράχνη να πιει νερό. Για τα τροπικά είδη η υγρασία πρέπει να κυμαίνεται από 70% έως 80%. Και 40% έως 50% για ταραντούλες που ζούνε σε πιο ξηρές περιοχές. Για τις τροπικές ταραντούλες να διατηρείται υγρό το υπόστρωμα , όχι όμως τόσο υγρό ώστε να μαζεύονται υδρατμοί μέσα στο terrarium. Για να επιτευχθεί αυτό το θερμαντικό σώμα θα πρέπει να μπαίνει στις πλαϊνές πλευρές του κλουβιού και όχι από κάτω γιατί ζεσταίνει το χώμα με συνέπεια να το ξηραίνει και να μην φθάνουμε στο επιθυμητό ποσοστό υγρασίας. Πρέπει πάντοτε να ελέγχουμε την υγρασία ούτως ώστε να αποφύγουμε την προβληματική αλλαγή εξωσκελετού (molt) του ζώου όταν αυτή έχει πέσει κάτω από τα επιτρεπτά όρια. Εάν το κλουβί είναι ξηρό τότε η ταραντούλα θα έχει μια προβληματική αλλαγή δέρματος αφού το πιο πιθανό είναι να κολλήσει μέσα στο παλιό της δέρμα και να ψοφήσει. Τέλος, σημαντικό ρόλο παίζει ο αερισμός του κλουβιού για την αποφυγή μούχλας από τους συσσωρευμένους υδρατμούς.

Για τις ταραντούλες η μέση θερμοκρασία κυμαίνεται από 20 έως 30 βαθμούς Celcium, κάτι που ταιριάζει και στα τροπικά είδη. Εάν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 20 βαθμούς η αράχνη δεν θα τρώει, και εάν συνεχίσει η πτώση της θερμοκρασίας κάτω των 18 τότε θα πεθάνει. Το ίδιο θα συμβεί αν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 30 και φτάσει τους 40 βαθμούς. Απαραίτητα εργαλεία που θα χρειαστεί ένας αρχάριος αλλά και ένας έμπειρος είναι μία λαβίδα μεγάλη (γύρω στα 30 εκατοστά σε μήκος) η οποία θα του χρησιμεύσει στη καθαριότητα του κλουβιού, ή για το τάισμα ή για οτιδήποτε άλλο, ώστε να μην βάλετε τα γυμνά χέρια σας μέσα στο κλουβί μιας επιθετικής ταραντούλας. Καλύτερα να αποφύγετε αυτή την εμπειρία του δαγκώματος. Επίσης θα χρειαστεί ένα πλαστικό μπουκάλι ψεκασμού για να υγραίνουμε το κλουβί, όπως και ένα θερμόμετρο και ένα υγρασιόμετρο.

Ανάλογα με το μέγεθος της ταραντούλας επιλέγουμε και το μέγεθος του εντόμου που θα δώσουμε σαν τροφή. Το μήκος του σώματος του θηράματος πρέπει να είναι ίσο με το μισό μήκος της ταραντούλας και όχι μεγαλύτερο. Συνήθης τροφή είναι τα αλευροσκούληκα, γρύλοι ή κατσαρίδες. Ποτέ δεν πιάνουμε έντομα από το φυσικό περιβάλλον και να τα ταΐσουμε κατευθείαν στα ζώα.

Επιλεγμένες φωτο

Ζωάκια για υιοθεσία

Online Pet-shop

Σύντομα κοντά σας το ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Εδώ θα βρείτε προϊόντα για τις καθημερινές ανάγκες καθώς και οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε για το ζωάκι σας

Διαβάστε Περισσότερα...

Professional Grooming

Η αγάπη και το μεράκι μας για την φροντίδα των κατοικιδίων και την εμφάνιση τους, σε συνδυασμό με την εμπειρία, μας ενέπνευσαν να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο κομμωτήριο

Διάβασε Περισσότερα...

Free business joomla templates