Η Κάρτα σας

Cart empty

 

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας. Εδώ θα ενημερωθείτε αναλυτικά για τις υπηρεσίες που μπορούμε να σας προσφέρουμε:

  • Pet Shop
  • Professional Grooming

Πράσινο Ιγκουάνα

Η πράσινη iguana, θα μπορούσε να θεωρηθεί ώς το πιό διαδεδομένο ερπετό στην αιχμαλωσία μέχρι και πρίν από 20 χρόνια. Η ξεχωριστή ομορφιά της, οι ενήλικες αποχρώσεις της, τα ξεχωριστά και ιδιόρρυθμα νεύματα της κεφαλής της έχουν προσθέσει αρκετό μυστήριο κατά καιρούς στο όνομα της. Η επίσης χαμηλή της τιμή την καθιστά πολύ προσιτή στον καθένα, χωρίς όμως να γνωρίζει ότι για τα παρελκόμενα και την σωστή διατήρηση της απαιτείται γι αρχή ένα μεγάλο ποσό ενώ τα έξοδα μέχρι την ενηλικίωση της ξεπερνούν τα 1500 ευρώ.

 Tο μεγάλο της τελικό μέγεθος και το απρόβλεπτο ταμπεραμέντο της την καθιστούν απαγορευτική για τους πολλούς. Η πράσινη Iguana είναι ζώο τροπικού και ημιτροπικού κλίματος. Ανάλογο πρέπει να είναι και το περιβάλλον του κλουβιού που θα την φιλοξενεί. Ανάλογα με την ηλικία της επίσης πρέπει να είναι και το μέγεθος του κλουβιού που πρόκειται να διαμείνει.

Αυτό σημαίνει ότι αγοράζοντας μια μικρή iguana δεν μπορούμε αμέσως να την τοποθετήσουμε σε κλουβί τελικού μεγέθους, καθότι στρεσσάρεται και αυτό έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στην γενική της υγεία. Στην περίπτωση της συγκεκριμένης σαύρας δεν υπάρχουν έτοιμα terrariums αναλόγου μεγέθους οπότε η μόνη λύση είναι να καταφύγετε στην ιδιοκατασκευή, ή να αγοράσετε απο κάποιον άλλο παλιό κάτοχο ένα. Θα πρέπει να ανοίγει από μπροστά και όχι απο πάνω, να είναι καλά αεριζόμενο ώστε να κάνει κύκλο η υγρασία και να είναι από ξύλο και γυαλί. Το ξύλο πρέπει να είναι ανθεκτικό στην υγρασία και γενικώς στο νερό, και από γυαλί θα πρέπει να είναι μόνο η πρόσοψη. Δεν θα πρέπει να έχει κατοπτρικές επιφάνειες καθότι οι iguanas στρεσσάρονται όταν βλέπουν το είδωλο τους στο γυαλί. Για ένα ζώο μέχρι και 60-70 εκατοστά (μέχρι 24 μηνών περίπου) το ελάχιστο που μπορεί να διαμέινει είναι 90x50x120 (μ*πλ*υ).

Κατά την ενηλικίωση το terrarium θα πρέπει να αντικαθίσταται με το τελικό, το οποίο δεν θα πρέπει να είναι μικρότερο απο 1.50x70x180 (μ*πλ*υ). Το ιδανικό μέγεθος κλουβιού που είναι εφικτό να φιλοξενήσει μιά μέση κατοικία σήμερα θεωρούμε πως είναι 150x100x210 (μ*πλ*υ). To terrarium γενικά θα πρέπει να βρίσκεται σε φωτεινό μέρος, και μακριά από την γενική κίνηση μέσα στο σπίτι. Επίσης το αρχικό terrarium καλό είναι να μην τοποθετηθεί στο έδαφος, αλλά πάνω σε κάποιο πάγκο ή κάποιο έπιπλο ώστε να βρίσκεται αρκετά ψηλά, καθώς ώς αποκλειστικά δεντρόβια σαύρα θα νιώθει ασφαλέστερα, ενώ στο τελικό δεν τίθεται θέμα καθώς θα είναι ήδη μεγάλο και ψηλό. Μέσα στο terrarium θα πρέπει να υπάρχουν 4/5 κλαδιά αναλόγου πάχους και μεγέθους και σε τουλάχιστον 3 διαφορετικά σημεία θα πρέπει να υπάρχουν οριζόντιες κούρνιες σε διαφορετικό ύψος και πλάτος, ώστε ανάλογα με την φάση της ημέρας θα αλλάζει θέση και το ερπετό. Προσοχή θα πρέπει να δώσετε στο πάχος των κλαδιών, τα οποία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ίσα με το πάχος τους σώματος του ζώου, και οριζόντια ώστε να μπορεί να ξαπλώνει πάνω.

Στο terrarium θα πρέπει να υπάρχουν αρκετά φυτά, κι εδώ προσοχή γιατί πρέπει να είναι μόνο πλαστικά, καθώς αν τοποθετήσετε αληθινά είναι βέβαιο ότι θα τα φάει. Τα φυτά μπορείτε να τα τοποθετήσετε γύρω-γύρω από το terrarium, δημιουργώντας έτσι τοίχους από αναρριχώμενα, και τις άκρες τους να τις ρίξετε πάνω στα κλαδιά δημιουργώντας έτσι ένα φυσικό τοπίο rainforest. Απαιτείται μεγάλο σκεύος νερού, αρκετό να μπορεί να μπαίνει όλη μέσα και ένα τάπερ στο μήκος και ύψος του σώματος της είναι αρκετό, όπως και ένα πιάτο φαγητού αρκετά μεγάλο και βαρύ ώστε να μην αναποδογυρίζει ή σκορπίζονται υπολλείματα τροφής στο υπόστρωμα όταν μπαίνει μέσα.

Πολλά υποστρώματα μεταξύ άλλων έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν εώς και σήμερα. Το κατάλληλο υπόστρωμα είναι αυτό που μπορεί να διατηρεί τα επίπεδα υγρασίας σε ικανοποιητικά επίπεδα, δεν μπορεί να εισροφηθεί και δεν προκαλεί προβλήματα σε περίπτωση κατάποσης. Κατάλληλα υποστρώματα είναι τα συμπιεσμένα υποστρώματα κοκοφοίνικα που αποσυμπιέζονται στο νερό (Coco Husk) και οι συσκευασίες με κομμάτια φελού (Repti Bark) τα οποία διατηρούν με επιτυχία την υγρασία μέσα στο terrarium, είναι εύπεπτα, και δεν υπάρχει πιθανότητα να εισροφηθούν στην ρινική κοιλότητα και να προκαλέσουν κάποια συμφόρηση ή και θάνατο. Τα υποστρώματα που θα πρέπει να αποφεύγονται κατά κόρρον είναι η άμμος ερπετών, το υπόστρωμα καλαμποκιού και οποιοδήποτε είδος χώματος και τύρφης.

Τέλος 2 υγρασιόμετρα και 2 θερμόμετρα απαιτούνται για τον ανά πάσα στιγμή έλεγχο των σημείων του περιβάλλοντος στο κλουβί.

Επιλεγμένες φωτο

Ζωάκια για υιοθεσία

Online Pet-shop

Σύντομα κοντά σας το ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Εδώ θα βρείτε προϊόντα για τις καθημερινές ανάγκες καθώς και οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε για το ζωάκι σας

Διαβάστε Περισσότερα...

Professional Grooming

Η αγάπη και το μεράκι μας για την φροντίδα των κατοικιδίων και την εμφάνιση τους, σε συνδυασμό με την εμπειρία, μας ενέπνευσαν να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο κομμωτήριο

Διάβασε Περισσότερα...

Free business joomla templates