Η Κάρτα σας

Cart empty

 

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας. Εδώ θα ενημερωθείτε αναλυτικά για τις υπηρεσίες που μπορούμε να σας προσφέρουμε:

  • Pet Shop
  • Professional Grooming

Βασιλικός Πύθωνας

Ο βασιλικός πύθωνας ζει κυρίως σε περιοχές με χαμηλή βλάστηση στην δυτική Αφρική. Βρίσκεται συνήθως στο έδαφος, αλλά συναντάται και πάνω σε μικρά δένδρα-θάμνους.Η διατροφή του στην φύση αποτελείται από σαύρες, αμφίβια, άλλα φίδια κλπ και όχι με ποντίκια ή αρουραίους. Αυτός είναι και ο λόγος που οι ball pythons έχουν δυσκολίες στο τάισμα. Δυστυχώς, στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλοί βασιλικοί πύθωνες πιασμένοι από την φύση, και είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτά τα φίδια να δεχτούν το ποντίκι στην διατροφή τους .

Τα WC (wild caught) ball pythons μπορούν να αντέξουν μέχρι και ένα χρόνο χωρίς τροφή (22 μήνες το ρεκόρ), αρνούμενα τα ποντίκια ή αρουραίους. Αγοράζοντας φίδια γεννημένα στην αιχμαλωσία, μειώνουμε την ζήτηση και την αγορά φιδιών πιασμένα από την φύση.

To ball python είναι κυρίως εδαφόβιο είδος, αλλά παράλληλα χρειάζεται και κάποια χαμηλά κλαδιά για εξάσκηση. Οι διαστάσεις του terrarium θα πρέπει να έχουν 120Χ50Χ50 (μ*πλ*υ). Σε μικρές ηλικίες μια καλή αναλογία είναι 30x50x30 (μ*πλ*υ). Το υπόστρωμα μπορεί να είναι εφημερίδα, bark. To ασφαλές υπόστρωμα για το ball python είναι η εφημερίδα για την αποφυγή κατάποσης υποστρώματος κατά την διάρκεια του ταΐσματος, αποφυγή δημιουργίας μικροοργανισμών και λόγω κόστους. Εκτός από το υπόστρωμα, μπορούν να προστεθούν χαμηλά κλαδία τα οποία βοηθούν το φίδι να γυμνάζεται. .

Τέλος, χρειάζεται και ένα μεγάλο μπώλ νερού μέσα στο terrarium, το οποίο να αλλάζεται καθημερινά για την καλύτερη υγεία του ζώου.Θερμοκρασία-ΥγρασίαΟι θερμοκρασίες μέσα στο terarrium πρέπει να είναι από 24 εώς και 30 C. Την μέρα να είναι 27-30 C και το βράδυ να πέφτουν οι θερμοκρασίες μέχρι τους 24 C. Αυτό γίνεται εύκολα με τις θερμαντικές πλάκες . Η υγρασία θα πρέπει να κυμαίνεται περίπου 50-65%. Ανεβάζουμε λίγο τις υγρασίες όταν το φίδι κάνει έκδυση.

Η τροφή του Ball Python θα πρέπει να αποτελείται από ποντίκια και αρουραίους με προτίμηση στους αρουραίους μεσαίου μεγέθους, διότι έτσι χορταίνει το φίδι.Tο σωστό μέγεθος ποντικού ή αρουραίου δεν πρέπει να ξεπερνά το 150% του παχύτερου μέρους του φιδιού. Οι Ball Python μπορεί να έχουν προβλήματα άρνησης τροφής και γι' αυτό καλό είναι να εξακριβώσουμε από εκεί που το αγοράζουμε αν είναι Captive Breed. Επίσης, οι Ball Python συνήθως σταματούν την τροφή τους χειμερινούς μήνες (3.5 μήνες περίπου) Oι θηλυκές Ball Python είναι πάντα πιο δεκτικές στην τροφή. Όσο είναι σε μικρή ηλικία πρέπει να ταΐζονται ανά 5-7 μέρες, ενώ όσο μεγαλώνουν από 8-10 μέρες.

Ο Ball python έχει ήρεμο χαρακτήρα γενικά και συνίσταται σε αρχάριους λόγω του ήρεμου χαρακτήρα. Σε πιο μικρή ηλικία θα κουλουριαστούν σε σχήμα μπάλας (από εκεί πηγάζει και το όνομα Ball Python) αv στρεσαριστούν. Ο Ball Python είναι ένα φίδι το οποίο δεν θα δυσαρεστήσει τον κάτοχο του. Λόγω της χαμηλής τιμής του, των υπέροχων χρυσαφί χρωμάτων του, της ήρεμης ιδιοσυγκρασίας του, καθίσταται ως ένα από τα πιο δημοφιλή φίδια στον ερπετοκόσμο.

Επιλεγμένες φωτο

Ζωάκια για υιοθεσία

Online Pet-shop

Σύντομα κοντά σας το ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Εδώ θα βρείτε προϊόντα για τις καθημερινές ανάγκες καθώς και οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε για το ζωάκι σας

Διαβάστε Περισσότερα...

Professional Grooming

Η αγάπη και το μεράκι μας για την φροντίδα των κατοικιδίων και την εμφάνιση τους, σε συνδυασμό με την εμπειρία, μας ενέπνευσαν να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο κομμωτήριο

Διάβασε Περισσότερα...

Free business joomla templates